sâmbătă , iulie 20 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

Ce se intampla la o vizita de profilaxie dentara Brasov?

Daca nu ati trecut de ceva vreme pe la medicul dentist, poate fi timpul pentru o programare de profilaxie dentara Brasov. Acest tip de programare este o masura preventiva standard in medicina dentara, care implica curatarea dintilor si inspectarea gurii pentru semne ale unor eventuale probleme.

Desi tuturor ne-ar placea ca rutina noastra de ingrijire orala la domiciliu sa fie suficienta pentru a ne mentine zambetul perfect, este crucial sa vizitam periodic profesionistii din domeniul stomatologiei.

Deci, poate va intrebati ce este profilaxia dentara si de ce este nevoie de ea? Iata la ce va puteti astepta de la acest tip de vizita la stomatologie.

Profilaxie dentara Brasov: Ce se intapla in timpul unei vizite la dentist?

O programare de profilaxie la stomatologie este o procedura de rutina, preventiva. Medicul dentist va va actualiza istoricul medical pentru a vedea daca au existat modificari in sanatatea dumneavoastra, cum ar fi sarcina, un nou diagnostic, medicamente sau alte actualizari.

Profilaxie Dentara BrasovCa masura preventiva, acestia vor efectua de asemenea, un examen fizic si vizual al gurii si gatului pentru a detecta cancerul oral.

Razele X ajuta medicul dentist sa descopere potentiale probleme de sanatate orala care nu sunt vizibile cu ochiul liber, cum ar fi cariile de exemplu.

Sondarea parodontala

Odata ce igienistul dvs. dentar va va actualiza istoricul medical in cadrul unei vizite de profilaxie detara Brasov, va examina vizual tesutul gingival si va efectua o sondare parodontala. Aceasta implica masurarea adancimii tesutului gingival cu un instrument cunoscut sub numele de sonda parodontala.

Este esential sa va masoare tesutul gingival, deoarece gingiile dvs. ar trebui sa se potriveasca perfect in jurul dintilor dvs. Din cauza igienei orale precare, a varstei sau a afectiunilor medicale, gingiile vi se pot indeparta de dinti, creand buzunare in care particulele de alimente si bacteriile se pot bloca.

Pe langa sondarea parodontala, igienistul dvs. dentar va va inspecta dintii. Acest lucru este pentru a va alerta medicul dentist cu privire la orice zone care ar trebui verificate pentru posibile carii dentare.

In sfarsit, vor efectua o curatare dentara folosind instrumente speciale (ultrasunete si de mana) pentru a indeparta placa si tartrul de pe dinti si de sub linia gingiei.

De asemenea, igienistul va va lustrui dintii pentru a indeparta petele de dinti si apoi va va curata intre dinti cu ata dentara (cunoscuta si ca curatare interdentara).

Recomandari de ingrijire orala continua

Medicul dentist pe care il vizitati pentru profilaxie dentara Brasov va poate face recomandari pentru a va ingriji mai bine gura si va poate demonstra tehnici adecvate de ingrijire orala. Va aminteste sa va spalati pe dinti de doua ori pe zi, sa folositi ata dentara o data pe zi si sa folositi o apa de gura.

In urma lucrarilor igienistului dvs. dentar, medicul dentist va va efectua apoi o examinare completa a gurii. Aceasta include examinarea dintilor, a gingiilor si a restului gurii pentru semne de boala si examinarea oricaror radiografii care au fost efectuate.

De ce este necesara profilaxia dentara Brasov?

Daca aveti grija de dintii dumneavoastra acasa, poate va intrebati de ce medicul dentist spune ca aveti nevoie de aceasta programare. Multe probleme dentare pot trece neobservate in stadiile incipiente. Este posibil sa nu provoace durere sau sa aiba semne vizibile. Cu toate acestea, o programare de profilaxie stomatologica va poate ajuta medicul dentist sa diagnosticheze aceste probleme intr-un stadiu incipient! De exemplu, este obisnuit sa nu simti durerea dintr-o carie atunci cand se formeaza pentru prima data.

Dar, cel mai probabil, dentistul dumneavoastra va putea gasi acea carie in programul dumneavoastra de profilaxie si o va repara inainte ca aceasta sa devina mai mare si sa va provoace disconfort.

Check Also

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

De ce poate fi util un detergent dezinfectant instrumentar? Un detergent dezinfectant instrumentar contine diverse …

Close