sâmbătă , iulie 20 2024
Home / Casa si Gradina / Pompe de Caldura

Pompe de Caldura

Ce trebuie sa stim cand cautam pompe de caldura?

Multi proprietari de case s-au gandit cel putin odata pana acum, sa se orienteze spre pompe de caldura. O pompa de caldura face parte dintr-un sistem de incalzire si racire a casei si este instalata in afara casei dvs.

La fel ca un aparat de aer conditionat, pompa de caldura va poate raci casa, dar este si capabila sa furnizeze caldura.

In lunile mai reci, o pompa de caldura trage caldura din aerul rece exterior si il transfera in interior, iar in lunile mai calde, trage caldura din aerul interior pentru a va raci casa.

Aceste echipamente sunt alimentate cu energie electrica si transfera caldura folosind agent frigorific pentru a oferi confort pe tot parcursul anului.

Pompe de CalduraDeoarece sunt capabile sa incalzeasca si sa raceasca o resedinta, proprietarii de case nu trebuie sa instaleze sisteme separate pentru a-si incalzi casele si pentru a le raci.

In climatele mai reci, o banda de caldura electrica poate fi adaugata la ventiloconvectorul de interior pentru capacitati suplimentare. Pompele de caldura nu ard combustibili fosili asa cum o fac cuptoarele, ceea ce le face mai ecologice.

Ce tipuri de pompe de caldura exista?

Cele mai comune doua tipuri de pompe de caldura sunt cele cu sursa de aer si sursa de sol. Pompele de caldura cu sursa de aer transfera caldura intre aerul interior si aerul exterior si sunt mai populare pentru incalzirea si racirea rezidentiale.

Pompele de caldura terestre, uneori numite pompe de caldura geotermale. Acestea transfera caldura intre aerul din interiorul casei si pamantul din exterior.

Acestea sunt mai scumpe de instalat, dar sunt de obicei mai eficiente si au un cost de operare mai mic datorita consistentei temperaturii solului pe tot parcursul anului.

Cum functioneaza o pompa de caldura?

Acum ca ati aflat ce sunt aceste pompe de caldura si de cate tipuri sunt, veti dori probabil sa aflati si care este modul de functionare al acestora.

Pompele de caldura transfera caldura dintr-un loc in altul prin diferite surse de aer sau de caldura.

Pompele de caldura cu sursa de aer transporta caldura intre aerul din interiorul unei locuinte si aerul din afara unei case.

In ceea ce priveste pompele de caldura cu sursa de sol, acestea mai sunt cunoscute sub numele de pompe de caldura geotermale.

Precizam ca aceste pompe transfera caldura intre aerul din interiorul unei case si solul din afara unei case. Ne vom concentra pe pompele de caldura cu sursa de aer, dar functionarea de baza este aceeasi pentru ambele.

Bazele pompei de caldura

In ciuda numelui, pompele de caldura nu genereaza caldura, ele muta caldura dintr-un loc in altul.

Un cuptor creeaza caldura care este distribuita in intreaga locuinta, dar o pompa de caldura absoarbe energia termica din aerul exterior (chiar si la temperaturi scazute) si o transfera in aerul interior.

In modul de racire, aparatul de aer conditionat si pompa de caldura sunt identice din punct de vedere functional, absorbind caldura din aerul interior si eliberand-o prin unitatea exterioara.

Atunci cand luati in considerare ce tip de sistem este cel mai bun pentru casa dvs., ar trebui luati in considerare cativa factori importanti. Amintim aici inclusiv dimensiunea casei si clima locala.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante informatii pe care ar trebui sa le cunoasca persoanele interesate de achizitia unei pompe de caldura.

Check Also

Automatizari Control Acces Brasov

Automatizari Control Acces Brasov

Sunt eficiente sistemele de automatizari control acces Brasov? Pentru companiile mari din diverse domenii de …

Close