Prin ce metode se fabrica machete auto?
Cand vine vorba despre machete auto, ne amintim cu mare drag de copilarie. Fireste, discutam despre generatiile nascute in anii 1990, 1980 si chiar cei nascuti inainte. Aceste machete auto erau jucariile de baza ale copiilor din acele vremuri. Timpul a trecut rapid, tehnologia a evoluat, iar pe piata au aparut diverse alte jucarii care incet dar sigur, au inlocuit masinutele pentru copii.
Cu toate acestea, exista si in zinele noastre colectionari de masini in miniatura. Unii dintre acestia nu rateaza nici o ocazie de a-si completa colectiile.
Exista de asemenea parinti care doresc sa le arate copiilor ce jucarii aveau cand erau de aceiasi varsta. Astfel, le cumpara celor mici machetute care sunt fabricate prin metoda turnarii sub presiune. Despre aceasta procedura vom discuta in continuare.
Machete auto obtinute prin turnare sub presiune
Aceasta este procedura folosita pentru a fabrica machete auto. Procedura este folosita pentru a crea o mare varietate de produse. Aceasta implica utilizarea metalului topit sub presiune pentru a umple o cavitate a matritei.
Metalul brut este incalzit, dupa care este fortat intr-o cavitate a matritei. Dupa ce metalul topit s-a racit si s-a solidificat, turnarea nou creata este ejectata. In timp ce turnarea sub presiune este un proces de turnare versatil, totusi, ofera atat avantaje, cat si dezavantaje pentru companiile producatoare.
Turnarea sub presiune accepta multe metale si aliaje diferite. Zincul este o alegere populara pentru acest proces de turnare pentru machete auto, datorita ductilitatii sale ridicate si rezistentei la fel de ridicate. De asemenea, este relativ ieftin, ceea ce il face ideal pentru aplicatii de productie la scara larga.
Alte metale si aliaje sustinute de turnarea sub presiune includ aluminiu, magneziu, cuprul, plumbul si staniul.
In plus…
Companiile producatoare nu trebuie sa-si faca griji cu privire la suprafetele de turnare aspre sau rigide cu turnare sub presiune. Deoarece implica metal topit sub presiune, este capabil sa creeze suprafete super-netede pe piese turnate.
Pe masura ce metalul topit este fortat in cavitatea matritei, acesta umple complet spatiul liber pentru a asigura o suprafata neteda.
Un alt beneficiu al turnarii sub presiune este capacitatea sa de a minimiza necesitatea operatiunilor de finisare. Cu alte tipuri de procese de turnare, turnarile sunt adesea terminate cu o masina. Aceste operatiuni de prelucrare secundara pot fi consumatoare de timp si greoaie.
Vestea buna este ca turnarea sub presiune reduce necesitatea unor astfel de operatiuni. In multe cazuri, piesele turnate sunt gata pentru a fi expediate imediat dupa acest proces de turnare.
Pe de alta parte, turnarea sub presiune este oarecum costisitoare in comparatie cu alte procese de turnare. Este nevoie de un tip special de masina de turnare care este costisitoare de cumparat si de intretinut.
Companiile producatoare pot economisi bani alegand zincul ca material de turnare. Cu toate acestea, turnarea sub presiune este inca un proces de turnare relativ costisitor.
Aceasta procedura de construire a machetelor auto are de asemenea, specificatii de greutate la care trebuie sa adere piesele turnate.
Concluzie
Pentru a recapitula, turnarea sub presiune este un proces de turnare utilizat in industria de productie pentru a crea machete auto. Pot fi create si alte obiecte folosind metal topit sub presiune.
Metalul sau aliajul de altfel, este incalzit si apoi fortat intr-o cavitate a matritei. Pe masura ce metalul topit se raceste, acesta se intareste. Turnarea solidificata poate fi apoi indepartata din cavitatea matritei.
Lasand la o parte procesul de construire a acestor machete auto, si revenind strict la jucarii, acestea cresc in popularitate. Multi adulti le cumpara si in zilele noastre.
Unii isi doresc sa le prezinte copiilor, jucarii precum cele pe care le aveau ei in copilarie. Alti adulti se orienteaza spre aceste jucarii deoarece, doresc sa isi completeze colectiile de machete auto.