sâmbătă , iulie 20 2024
Home / Constructii / Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

Cand poate fi nevoie de un specialist in instalatii electrice?

In viata de zi cu zi, fiecare dintre dumneavoastra va puteti confrunta cu diverse probleme legate de instalatii electrice. In aceste conditii, in cazul in care nu sunteti electricieni, veti avea nevoie de serviciile unui astfel de expert, sau ale unei firme de specialitate.

Locuinta dvs este locul in care trebuie sa va simtiti cel mai bine, cel mai confortabil si in siguranta. Cand insa apar problemele instalatiei electrice, lucrurile se complica.

In continuare va prezentam cateva exemple de situatii in care poate fi nevoie de serviciile unui electrician.

Serviciile expertilor in instalatii electrice

In timp ce multe dintre cele mai frecvente probleme electrice sunt relativ inofensive, unele prezinta un risc urias de siguranta.

In efortul de a va mentine casa cat mai sigura posibil (si de a va scuti de unele agravari serioase), va prezentam pe scurt unele dintre problemele electrice comune.

Instalatii ElectriceSansele ca sa intampinati una (sau mai multe) dintre aceste probleme electrice sunt destul de mari. In cazul in care insa stiti cum se gestionati aceste probleme in mod eficient, aveti sanse mult mai mari de a economisi timp si bani, dar si sa preveniti problemele grave.

Probleme comune intalnite la Instalatii Electrice

Cu siguranta, nu toate problemele electrice ar trebui sa va faca sa va simtiti panicati. De fapt, exista mai multe probleme electrice care prezinta putin mai mult decat o usoara iritare.

Totusi, daca intampinati oricare dintre aceste probleme, ar trebui sa chemati la fata locului un un electrician autorizat. Iata cateva probleme electrice frustrante, dar inofensive, la care ar trebui sa fiti atenti, dar si cum sa le remediati.

1. Intrerupator de lumina defect

Ati intrat vreodata intr-o incapere si ati apasat intrerupatorul, dar becul nu s-a aprins? Ei bine, exista persoane care au avut cel putin odata parte de o astfel de experienta. Desi ati putea fi tentati sa credeti ca acest lucru se datoreaza unei probleme cu sistemul dvs. electric, este probabil ca problema sa se regaseasca in intrerupator.

Cel mai indicat intr-o astfel de situatie este sa luati legatura cu un electrician autorizat. Acesta poate sosi la fata locului, unde poate verifica intrerupatorul pentru a vedea daca acesta este cauza problemei. Daca da, poate sa va schimbe intrerupatorul.

Daca problema este de la instalatia electrica, atunci vor fi continuate investigatiile, pentru a depista cauza problemei si pentru remedierea acesteia.

2. Scurt circuit

Unele aparate electrice, cum ar fi cuptorul electric, necesita atat de multa putere incat pot provoca scurtcircuite. Daca apare aceasta problema, este cu siguranta iritant, dar problema este departe de a fi inofensiva.

Pentru a remedia aceasta problema electrica comuna, resetati intrerupatorul. Retineti ca daca scurtcircuitele apar in mod repetat atunci cand utilizati acelasi aparat, acest lucru poate fi cauzat de aparatul respectiv, si nu o problema cu sistemul dvs. electric.

Daca aceasta problema apare frecvent, indiferent de aparatul utilizat, totusi, va fi recomandat sa luati legatura cu o firma de instalatii electrice sau cu un electricienii autorizati. Acestia pot sosi la fata locului pentru a vedea despre ce este vorva, si pentru a incepe procedurile de reparare.

3. Un prelungitor deteriorat sau taiat

Un prelungitor taiat sau deteriorat prezinta un risc redus, dar ar trebui totusi remediata situatia mai devreme decat mai tarziu. Incepeti prin a deconecta ambele capete ale cablului in cauza. Apoi, taiati stecherul vechi.

Apoi, intepati usor si dezlipiti materialul izolator al cordonului. Dupa ce ati facut acest lucru, veti dori sa dezlipiti fiecare fir cu un dispozitiv de indepartare a sarmei, avand grija sa rasuciti fiecare fir cat mai strans posibil la sfarsit.

Insurubati-le in spatele mufei: alb la surubul argintiu, negru la auriu si verde la surubul verde. In cele din urma, inchideti stecherul inainte de a fixa firele. Iata-l!

In cazul in care considerati ca aceasta este o sarcina prea greu de indeplinit, cel mai indicat este sa lasati specialistii in instalatii electrice sa se ocupe de remedierea problemei. Retineti ca problemele instalatiilor electrice pot sa va puna viata in pericol, daca nu sunt remediate la timp.

Check Also

Asfalt Brasov

Asfalt Brasov

Cele mai utile informatii despre asfalt Brasov Il vedem cu totii in fiecare zi, calcam …

Close