sâmbătă , iulie 20 2024
Home / Casa si Gradina / Instalatii Electrice Rezidentiale

Instalatii Electrice Rezidentiale

De ce este preferat sistemul de iluminat LED pentru instalatii electrice rezidentiale?

Atunci cand vine vorba despre sistemul de iluminat al unei instalatii electrice rezidentiale, majoritatea proprietarilor se orienteaza spre LED-uri. Poate ca nu stiti inca despre beneficiile iluminatului cu LED-uri, si de aceea inca nu ati facut trecerea si dumneavoastra la acest tip de iluminat. Ei bine, in acest articol va vom oferi cateva dintre cele mai convingatoare motive pentru a face tranzitia.

Dupa ce ati terminat de citit acest articol, veti avea cu siguranta convningerea ca trebuie sa treceti la iluminatul LED acasa.

Instalatii electrice rezidentiale: Avantajele iluminatului LED

Exista o serie de avantaje pe care sistemele de iluminat LED ale unor instalatii electrice rezidentiale, pot sa le ofere. In continuare veti descoperi care sunt acestea:

1. Economisirea energiei

Unul dintre avantajele de top ale luminilor LED este eficienta lor energetica . Indiferent daca va pasa mult de mediu sau daca doriti doar sa economisiti niste bani la facturile de electricitate, acesta este un avantaj de care va veti bucura cu siguranta.

Becurile cu LED-uri folosesc aproximativ jumatate din cantitatea de energie electrica decat becurile cu incandescenta, cu halogen si fluorescente, sau chiar mai putin.

Instalatii Electrice RezidentialeAcest lucru va poate economisi multi bani acasa, ca sa nu mai vorbim de reducerea consumului de energie. Daca aveti acasa locuri unde luminile raman aprinse mult timp, a avea becuri eficiente va face o diferenta enorma.

Spre deosebire de majoritatea becurilor, LED-urile trimit si lumina intr-o anumita directie. Becurile traditionale emit atat caldura, cat si lumina in toate directiile simultan.

Cu toate acestea, LED-urile sunt montate pe suprafete plane si emit lumina intr-o emisfera, mai degraba decat intr-o sfera. Deoarece lumina este directionata acolo unde trebuie, este mai putina risipa de lumina, ceea ce face ca eficienta LED-ului sa fie si mai mare. Deci, acesta este un motiv intemeiat datorita caruia pentru sistemul de iluminat al unei instalatii electrice rezidentiale, este preferata tehnologia LED.

2. Economisirea banilor

De asemenea, becurile LED dureaza mai mult decat alte tipuri de iluminat. Veti economisi bani la facturile de energie, si de asemenea, veti economisi deoarece veti inlocui becurile LED mai rar.

De fapt, LED-urile nu se defecteaza si nu se „ard” asa cum fac becurile obisnuite. Doar ca treptat devin mai slabe in timp. Cu toate acestea insa, durata lor de viata ajunge pana la peste 50.000 de ore, in timp ce majoritatea becurilor cu incandescenta dureaza doar 1.000 de ore. Asadar, si din acest punct de vedere este rentabil iluminatul LED pentru sistemul de iluminat al unei instalatii electrice rezidentiale.

3. Sunt foarte durabile

LED-urile nu sunt inchise cu sticla si nu au filamente. Acest lucru le face mult mai greu de spart decat becul traditional. In general, acestea nu vor fi deteriorate de impacturi, vibratii si alte interferente posibile.

Majoritatea becurilor traditionale folosesc exterioare din cuart sau sticla. Daca ati spart vreodata din greseala un bec, stiti cat de enervanta oate fi curatarea. LED-urile elimina aceasta problema prin evitarea sticlei de cele mai multe ori. Desi pot fi inca deteriorate printr-un impact direct, este mult mai greu sa spargeti majoritatea becurilor LED.

4. Pornesc instantaneu

Atunci cand aprindeti un bec fluorescent, acesta nu va atinge imediat luminozitatea maxima. Unul dintre avantajele becurilor cu LED este ca ating luminozitatea instantanee.

Alte tipuri de becuri pot dura pana la trei minute pentru a atinge luminozitatea maxima. Asadar, ca sa nu mai asteptati ca luminile sa se aprinda complet si sa ofere o iluminare potrivita, treceti la becuri LED.

5. Fara emisii UV sau de caldura

Daca utilizati lumini incandescente, cea mai mare parte a puterii nu se transforma in lumina pe care o puteti vedea. Marea majoritate a energiei se transforma in caldura in infrarosu sau radiata.

Multa caldura, plus emisiile UV, pot reprezenta un pericol. Daca ati atins vreodata un bec care tocmai a fost stins, stiti ca puteti sa va alegeti cu arsuri urate. Ei bine, puteti evita aceste pericole de arsuri trecand la lampi cu LED. LED-urile nu emit aproape deloc caldura sau raze UV.

Acestea sunt asadar, 5 avantaje semnificative pe care le ofera becurile LED. Datorita acestora, dar si datorita altor avantaje, este firesc sa fie preferate pentru sistemul de iluminat al unei instalatii electrice rezidentiale.

Check Also

Automatizari Control Acces Brasov

Automatizari Control Acces Brasov

Sunt eficiente sistemele de automatizari control acces Brasov? Pentru companiile mari din diverse domenii de …

Close