vineri , iunie 14 2024
Home / Sanatate / Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

De ce poate fi util un detergent dezinfectant instrumentar?

Un detergent dezinfectant instrumentar contine diverse substante chimice, si se foloseste pentru decontaminarea si curatarea instrumentelor. Detergentii enzimatici pentru dispozitive reutilizabile, si pentru curatarea instrumentelor chirurgicale sunt la moda in clipa de fata.

In randurile care urmeaza am facut o selectie a celor mai importante beneficii pe care detergentii pe baza de enzime (detergenti enzimatici) le pot oferi.

Cunoscand aceste beneficii, va este mult mai usor sa intelegeti care sunt motivele datorita carora, acesti detergenti au crescut in popularitate. Veti intelege de asemenea si de ce nu ar trebui trecute cu vederea pentru procesele de curatare rapide, folosind acest tip de detergenti.

Utilizarea unui detergent dezinfectant instrumentar enzimatic economiseste timp

Enzimele sunt catalizatori ai reactiilor chimice. Cu alte cuvinte, enzimele accelereaza reactiile chimice. In ceea ce priveste procesul de curatare, aceasta inseamna ca utilizarea enzimelor scurteaza timpul necesar proceselor de curatare.

Detergent Dezinfectant InstrumentarIntr-adevar, detergentii enzimatici pot accelera reactiile chimice de pana la 1.000.000 de ori si pot reduce timpul de contact de curatare de zece pana la cincisprezece ori in comparatie cu detergentii cu aceiasi agenti tensioactivi si ingrediente.

Astfel, puteti reduce timpul necesar al curatarii instrumentelor in mod considerabil. Acesta poate fi un motiv intemeiat pentru a folosi doar acest tip de detergent in acest scop.

Utilizarea unui detergent enzimatic poate economisi bani

Dupa ce tesutul in vrac este indepartat, lucratorii din domeniul sanatatii pot adauga instrumente medicale la baile de sonicare cu agenti de curatare enzimatici. Astfel, profesionistii din domeniul sanatatii pot curata instrumentele fara munca manuala suplimentara sau echipamente scumpe de curatare.

Detergentii enzimatici sunt usor de utilizat

Cand vine vorba despre alegerea unui detergent dezinfectant instrumentar, luati mai intai de toate in considerare detergentii enzimatici.

Acestia pot fi utilizati pe toate tipurile de materiale, inclusiv (dar fara a se limita la) materiale plastice, metale, sticla si materiale compozite.

Un astfel de detergent functioneaza cel mai bine la anumite temperaturi si niveluri de pH. Cu toate acestea, desi vor functiona cel mai bine la valorile maxime de temperatura si pH, acesti detergenti enzimatici totusi functioneaza la niveluri ridicate in afara intervalului lor de varf perfect.

Retineti ca factori precu calitatea apei si concentratia enzimei in utilizare influenteaza de asemenea, functionalitatea generala a unui detergent dezinfectant instrumentar in timpul proceselor de curatare.

Imbunatatirea eficacitatii curatarii

Eficacitatea imbunatatita a curatarii are ca rezultat eliminarea suplimentara a resturilor, grasimilor, proteinelor si reziduurilor de ADN din instrumentar.

O mai mare eficacitate a curatarii duce la o siguranta sporita a pacientului si la rezultate clinice exceptionale. Intr-adevar, cu cat instrumentarea este mai curata de reziduuri microscopice, cu atat este mai mic riscul de infectie sau alergie a pacientului atunci cand instrumentele sunt utilizate in timpul procedurilor invazive.

Cresterea duratei de viata a instrumentelor

Procesele de curatare a instrumentelor cu un detergent, pot sa prelungeasca in mod semnificativ durata de viata a acestor instrumente medicale. Si acesta este un avantaj major, mai ales ca un astfel de proces de curatare a instrumentelor poate sa economiseasca si timp si bani.

Asadar, un astfel de detergent dezinfectant instrumentar, vine la pachet cu un numar mare de avantaje pentru utilizatori. Nici nu este de mirare faptul ca poate fi folosit cu succes pentru dezinfectarea instrumentelor. Pot fi dezinfectate cu ajutorul lui, instrumente din mai multe domenii de activitate.

Check Also

Pedodontie Brasov

Pedodontie Brasov

Ce trebuie sa stim despre pedodontie Brasov si medicii specializati in acest domeniu? Parintii nu …

Close